CursusOntspanning.nl - Boek Review - Dé plek voor persoonlijke ontwikkeling

Boek Review

Fuck it is een humoristisch  boek over  loslaten en dingen op z'n beloop laten

Boek review - Fuck It
Om te stoppen met worstelen en uiteindelijk doen wat je wilt. . . negeren wat iedereen je vertelt en gewoon je eigen weg gaan. . . voelt echt geweldig!
Fuck it: Het heeft de wereld veroverd, ontelbare mensen geholpen om los te laten, te stoppen met worstelen en eindelijk doen wat ze willen; negeren wat de anderen hun vertellen en hun eigen weg gaan. Deze nu klassieke tekst is bijgewerkt met inspirerend nieuw materiaal van John C. Parkin.

In dit inspirerende en humoristische boek suggereert John dat wanneer je fuck it zegt het de perfecte westerse uitdrukking van de oosterse spirituele ideeën van loslaten is. Het opgeven en het vinden van echte vrijheid door te beseffen dat dingen er niet zoveel toe doen (of helemaal niet) ). Het is een spirituele manier die niet vereist dat je moet zingen, mediteren, sandalen moet dragen of peulvruchten moet eten. En het is juist de kracht van deze heiligschennis welke ideaal is om ons westerlingen te laten inzien dat stress en angst ons leven geheel overheerst. 

Dus, ontdek hoe je fuck it kunt zeggen tegen al je problemen en zorgen. Zeg fuck it voor alle 'moeten' in je leven en doe datgene wat je wilt doen, ongeacht wat andere mensen ervan denken.

Recensie

De 'fuck it'-methode is bedoeld om de lezer te helpen minder geforceerd, dwangmatig en gestressed te leven. Zeg 'fuck it' tegen zaken die je moeilijk of vervelend vindt en je zult zien dat het allemaal een stuk lichter wordt. Deze methode is bekend geworden in Amerika en wordt nu in Nederland geïntroduceerd. De auteur ondersteunt zijn methode met een website. Het boek is oppeppend geschreven. In verschillende hoofdstukken wordt beschreven hoe je in uiteenlopende situaties profijt van deze aanpak kunt hebben. Het is een methode die door haar taalgebruik opvalt en reacties oproept. Als je door de populaire insteek heenkijkt, is het een boek zoals er veel zijn over meer ontspannen leven. Geschikt voor lezers met belangstelling voor zelfontwikkeling.

Drs. M.L. de Jager

Na het lezen van dit boek zal je heel bewust kleuren gaan kiezen

Boek review - De verbazingwekkende invloed van kleuren
Wist je dat door gebruik te maken van kleuren je geluksniveau makkelijk te verhogen is?!  We zijn er vaak niet van bewust dat kleuren effect hebben op onze waarnemingen en keuzes die we maken. Daarom is het handig en prettig om het effect van alle kleuren te weten waardoor je weloverwogen keuzes kan maken in het dagelijkse leven. Denk hierbij aan mode, interieur en creativiteit.

In dit boek wordt door Jean-Gabriel Causse op wetenschappelijke wijze aangetoond welk wonderbaarlijk effect kleuren hebben op ons doen en laten. Het boek leest prettig, makkelijk en is toegankelijk geschreven. Er worden talrijke voorbeelden gegeven zoals: in kantoren die wit zijn is het depressie niveau het hoogst en geliefden die rode gordijnen op hun slaapkamer hebben, zullen vaker seks hebben. De kleuren van de omslag van dit boek zijn blauw (ontspanning) en felgroen (actie), hier is door Jean-Gabriel Causse bewust voor gekozen. Alle informatie in dit boek zal van pas komen in het kiezen van een kleur.  Klakkeloos een kleur kiezen is na het lezen van dit boek verleden tijd.

Recensie

Kleuren spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Ze worden bewust toegepast in de reclame, maar ook bij herkenning van bijvoorbeeld verkeersborden en kunnen zo een signaalfunctie hebben. We worden door kleuren ongemerkt beïnvloed en ze spelen ook een rol in de symboliek. Dit boek is te zien als een wetenschappelijke informatiebron betreffende waarneming van kleur in zeer vele facetten. Over dit onderwerp heeft de Franse auteur een studie gemaakt. Er wordt op begrijpelijke manier verteld wat kleur is, maar ook hoe de beïnvloeding erdoor in het dagelijks leven is. De betekenis van de afzonderlijke kleuren wordt per kleur behandeld, onder meer bij de voorkeur in kleding en meubilair. Tot slot zijn eindnoten, een bronnenlijst en dankwoord opgenomen. Het boek is een aanrader voor iedereen die met kleuren werkt, zoals tekenaars, reclamemakers en fotografen, maar ook voor een breder publiek.

E. Wannee-Immerzeel

Copyright © 2018 / CursusOntspanning.nl / Thrive Architect