• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Ontdek de kracht van het positief denken en voel je vrij en gelukkig

De kracht van het positief denken.

De kracht van het positief denken is een mentale en emotionele houding die gericht is op het goede van het leven en positieve verwachtingen. Een positief ingesteld mens verwacht geluk, gezondheid en succes en gelooft dat hij of zij problemen en hindernissen kan overwinnen.

De kracht van het positief denken is niet iets waar iedereen in gelooft. Er zijn mensen die het onzin vinden en spotten er graag mee. Er is echter een groeiend aantal mensen die positief denken als een feit accepteren en in de effectiviteit ervan geloven.

Tegenwoordig is dit onderwerp heel populair, dit blijkt uit de vele boeken, lezingen en cursussen die je als paddenstoelen uit de grond ziet schieten. Om positief denken in je leven te integreren, heb je meer nodig dan alleen je ervan bewust te zijn. Het is een mindset en houding die je moet aannemen in alles wat je doet en bezig houdt.

Het volgende verhaal maakt de kracht van positief denken duidelijk

Robert heeft gesolliciteerd op een andere baan, maar hij had er weinig tot geen vertrouwen in dat hij deze baan zou krijgen. Zijn gevoel van eigenwaarde was laag en hij beschouwde zich als een loser, een mislukkeling en weinig succesvol. Hij had een negatief zelfbeeld en daarom geloofde hij dat de andere sollicitanten beter en geschikter waren.

Robert had in de week voorafgaand aan het sollicitatie gesprek veel negatieve gedachten en angsten over het werk dat hij het niet aankon. Hij verwachtte dat hij het niet zou worden.

Op de dag van het sollicitatiegesprek versliep hij zich bijna en als klap op de vuurpijl kwam hij tot de ontdekking dat de blouse die hij aan had willen doen, niet was gestreken. Dus ging hij bijna te laat weg, zonder ontbijt en in een blouse die helemaal gekreukt was.

Tijdens het gesprek was hij nerveus, negatief, hongerig en bezorgd over zijn blouse. Hierdoor dwaalden zijn gedachten af en kon hij zich niet goed concentreren op het sollicitatiegesprek. Hij maakte een slechte indruk waardoor hij nog meer gespannen werd. Hij werd dus niet aangenomen.

Tim solliciteerde ook voor dezelfde baan, maar hij benaderde het gesprek op een heel andere manier. Hij was er zeker van dat hij de baan zou krijgen. In de week voorafgaand aan het sollicitatie gesprek beeldde hij zich in dat hij een goede indruk achter zou laten en dat hij de baan zou krijgen.

Op de avond voor het gesprek legde hij zijn kleren klaar en hij ging wat vroeger naar bed om uitgerust wakker te worden. ’s-Ochtends werd hij wat vroeger wakker en zodoende had hij voldoende tijd om te ontbijten en op de afgesproken tijd aanwezig te zijn.

Het zal je niet verbazen maar dankzij de kracht van het positief denken werd Tim aangenomen.

Wat leren we van deze 2 verhalen? Was dit een soort tovenarij? Nee hoor, alles gebeurde op een heel normale manier…

Positief denken is een manier van leven

Met een positieve instelling ervaar je warme en gelukkige gevoelens. Je ogen staan helder, je hebt meer energie en geluk. Je straalt dit ook naar anderen. Zelfs onze gezondheid wordt op een gunstige manier beïnvloed. Je staat rechtop, je stem is krachtiger en aan je lichaamstaal is te zien hoe je je voelt.

Positief denken en negatief denken zijn besmettelijk.

Hoe je het ook bekijkt, we worden ten alle tijde beïnvloed door de mensen om ons heen en die we ontmoeten. Dit gebeurt instinctief en onbewust, door woorden, gedachten en lichaamstaal.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat we liever omringd zijn door positieve mensen dan door negatieve. Mensen zijn meer geneigd om elkaar te helpen als we positief zijn. Mensen krijgen een hekel aan je en gaan je vermijden als je negativiteit uitstraalt.

Negatieve gedachten, woorden en instelling creëren negatieve en ongelukkige gevoelens, stemmingen en gedrag. Als de geest negatief is, worden gifstoffen in het bloed vrijgegeven, wat meer ontevredenheid en negativiteit veroorzaakt. Dit is de weg naar falen, frustratie en teleurstelling.

De kracht van het positief denken. Instructies en adviezen!

Om een positief ingesteld mens te worden en te blijven is er werk aan de winkel, aangezien gedachten en gedrag alsmede lichaamstaal niet in 1 nacht te veranderen is.

Veel lezen

1. Ga veel lezen over dit onderwerp, denk aan de voordelen en overtuig jezelf om het uit te proberen. De kracht van je denken is heel machtig en het geeft vorm aan je leven. Dit vormen gebeurt onbewust, maar het is mogelijk om dit proces bewust te maken. Het lijkt je misschien vreemd maar ik daag je uit om er mee aan de slag te gaan. Je hebt niets te verliezen, alles te winnen.

Negeren

2. Negeer wat andere mensen van u denken of zeggen wanneer ze in de gaten krijgen dat je anders bent gaan denken of gedragen.

Voorstellingsvermogen

3. Gebruik je voorstellingsvermogen om alleen maar leuke en gelukkige momenten in je leven in te beelden.

Jezelf aanleren

4. Leer jezelf aan om positieve woorden te gebruiken als je in gesprek bent met jezelf (innerlijke dialoog) of met anderen.

Glimlachen

5. Glimlach regelmatig, het helpt om positiever te zijn.

Nuttige gedachte

6. Zodra er een negatieve gedachte in je opkomt, hou hier dan rekening mee, en probeer deze te vervangen door een opbouwende, nuttige gedachte. Mocht de negatieve gedachte terugkomen, vervang deze dan door een positieve. Beeld je in dat er 2 foto’s voor je liggen en je moet er 1 kiezen om naar te kijken en de andere negeren. Je doorzetten zal er uiteindelijk toe leiden dat je geleerd hebt om positief te denken en negatieve gedachten te negeren.

Niet opgeven

7. Als u innerlijke weerstand en moeilijkheden ondervindt bij het vervangen van negatieve gedachten met positieve, geef dan niet op, maar blijf kijken naar de gunstige, goede en gelukkige gedachten.

Het werpt zijn vruchten af

8. Het maakt niet uit wat de omstandigheden nu zijn. Denk positief, verwacht alleen maar gunstige resultaten en de omstandigheden zullen daardoor veranderen. Blijf er vooral mee doorgaan, het kan lang duren voordat je veranderingen waarneemt, maar het zal uiteindelijk zijn vruchten af werpen.

Herhaling van de bevestiging

9. Een andere bruikbare techniek is de herhaling van de bevestiging. Deze techniek is vergelijkbaar met creatieve inbeelding en kan samen worden gebruikt.

Nog meer tips en adviezen.

Ander blog berichten op deze website zoals sporten tegen angst, tips voor omgaan met stress, spanning kwijtraken, cursus loslaten enzovoorts. zullen ertoe bijdragen voor een positieve instelling. Ik adviseer je dan ook om deze te lezen en uit te voeren.

Nooit-Meer-Zorgen-of-Stress

Weg met stress en zorgen

  • Meer ontspanning
  • Meer rust
  • Meer positiviteit

Meer over...


Ontvang deze Gratis Handleiding

Deze handleiding zal je de tools geven die je nodig hebt om je leven weer op de rails te krijgen. Leer hoe om te gaan met stress, angst en meer!