• Home
 • |
 • Blog
 • |
 • Spanning kwijtraken? 10 tips om spanning kwijt te raken!

De kunst van het leren omgaan met stress

De kunst van het leren omgaan met stress en dus spanning kwijtraken is om op een doeltreffende manier met negatieve situaties en veranderingen om te leren gaan. Met andere woorden zorgen dat er niet teveel spanning in je lichaam ontstaat vanwege problemen en/of moeilijkheden. Problemen zijn er om op te lossen, niet om te negeren.

spanning kwijtraken! vrouw die ontspant door middel van stenen
Hot Stone massage is een ontspanningstechniek met behulp van warme stenen. Deze stenen zijn verwarmd met heet water en hebben een temperatuur van tussen de 45°C en 50°C. De techniek van deze massage is een combinatie van masseren met de handen en stenen. Met deze massage kun je spanning kwijtraken.

Wanneer je rustig en kalm kan blijven, dan kun je ook veel beter je emoties en spanning onder controle houden dan wanneer je gespannen bent. Hoe makkelijker het je afgaat om te ontspannen, hoe beter je ook de spanning kan kwijtraken die je hebt opgebouwd. De balans tussen spanning en ontspanning is cruciaal om je energie niveau op peil te houden.

Het juist inschatten van een gebeurtenis heeft veel invloed op de spanning die je ervaart. Datgene wat er gebeurt is vaak niet stressvol, maar de gedachten die je er over hebt geven de spanning. Deze gedachten bepalen dan je reactie. Door te leren anders tegen een situatie aan te kijken, anders te denken, kun je heel veel stress en spanning voorkomen.

Negatief of positief zelfbeeld

Het beeld wat iemand van zichzelf heeft beïnvloedt zijn of haar gedachten en dus hoe die persoon tegen problemen aankijkt. Heb je een positief beeld van jezelf dan schat je de situatie vaak in als makkelijk. Dit kan leiden tot onderschatting en dus overbelasting veroorzaken. Heb je een negatief zelfbeeld dan schat je de gebeurtenis vaak in als moeilijk of lastig en kan dus stress en spanning opleveren.

Spanning in combinatie met vermoeidheid zorgt ervoor dat je veel minder aankan. Dit kan weer resulteren in negatieve gedachten en een negatief zelfbeeld.

Wilt u anders tegen problemen en stress aan leren kijken volg dan de online cursus ‘Nooit Meer Zorgen Of Stress. Deze cursus is ontwikkeld door Frank de Moei. Hij is een professionele coach en trainer met diploma’s in Life-Coaching en Positieve Psychologie (ook wel Gelukskunde genoemd).

Spanning kwijtraken kan op heel veel manieren. Hieronder staan een 10-tal tips die je kan gebruiken om stress en spanning te laten verdwijnen.

Spanning kwijtraken? 10 tips die je kan toepassen!

 1. Spanning kwijtraken doe je door voldoende te ontspannen. Het geeft je energie en zorgt ervoor dat je beter bestand bent tegen spanning en stress. Bijvoorbeeld door Hot-Stone Massage zoals hierboven bij de afbeelding.
 2. Leer te luisteren naar je lichaam door bijvoorbeeld te sporten. Je lichaam kan precies aangeven wanneer het genoeg is
 3. Probeer om stressvolle situaties zo goed mogelijk in te schatten. Niet overschatten en ook niet onderschatten.
 4. Vraag hulp aan mensen die je vertrouwt, hoe om te gaan met stressvolle situaties.
 5. Negatief ingestelde mensen zijn energievreters. Probeer ze te vermijden of probeer hun negativiteit af te zwakken.
 6. Werkzaamheden die spanning opleveren doe die eerst.
 7. Leer jezelf aan om situaties die je kan veranderen aan te pakken. Er zijn natuurlijk ook situaties waar je niets aan kan veranderen, leer deze los te laten.
 8. Zorg voor afwisseling in je activiteiten. Het zorgt ervoor dat je juist uitrust van de vorige activiteit.
 9. Wanneer je het lastig vind om te stoppen met je werk, zet dan een wekker. Er is ook software op de markt die waarschuwt om een pauze in te lassen.
 10. Werkzaamheden die je routinematig kunt doen geven je ook meer rust. Neem daarentegen voor nieuwe werkzaamheden veel tijd.

Spanning is wie je denkt dat je moet zijn, ontspanning is wie je bent!

Nooit-Meer-Zorgen-of-Stress

Weg met stress en zorgen

 • Meer ontspanning
 • Meer rust
 • Meer positiviteit

Meer over...


Ontvang deze Gratis Handleiding

Deze handleiding zal je de tools geven die je nodig hebt om je leven weer op de rails te krijgen. Leer hoe om te gaan met stress, angst en meer!