Sporten tegen angst? Het helpt echt

CursusOntspanning.nl - Sporten tegen angst?

Sporten tegen angst?

Het helpt echt!

1 maart 2017

By Kees

Kees Stokx

Ontdek hoe je op een eenvoudige manier leert ontspannen en kom tot optimale prestaties zonder veel geld uit te geven voor een personal coach

Sporten tegen angst

sporten tegen angst

Klik op de afbeelding voor 101 hardlooptips

In de recentere jaren is er een aanzienlijke stijging in populariteit te zien van mensen die in hun vrije tijd hardlopen. Sommige mensen betitelen het zelfs als verslavend. Tevens kan het zeer positieve effecten op het menselijk lichaam hebben.

Steeds meer mensen komen hierachter en het is dan ook opvallend dat men tegenwoordig steeds vaker sport gebruikt, als middel tegen angst. Sporten zorgt voor bepaalde stoffen die vrij komen en men gaat zich er goed door voelen.

Meer energie

Angst komt vaak voort uit onzekerheid. Eén van de dingen waar men het meest onzeker over is, blijft toch het lichaam.

Sporten helpt over het algemeen mensen hun droombeeld te realiseren, waardoor dit in eerste instantie al een goed gevoel kan geven.

Daarnaast is dit goede gevoel niet alleen mentaal. Door het sporten krijg je meer energie en ga je over het algemeen beter de dag in. Dit zorgt ervoor dat je mentaal en fysiek een boost krijgt, en dat is voor veel mensen de reden om te sporten en te blijven sporten.

Hoe helpt sporten tegen angst?

Zoals eerder gezegd zijn de gevolgen van sporten fysiek en mentaal zeer positief. Dit helpt op zich al tegen angst. Maar sommige mensen hebben moeite om op te starten. De druk van de sportschool of buiten rennen is ze net iets teveel.

In dit soort gevallen is het goed om klein te beginnen, maak een wandeling door het park of iets vergelijkbaars.

Wanneer je tijd hebt is het belangrijk om dit te plannen zodat je zeker weet dat je het ook vol kunt houden.

Wanneer je meer op je gemak bent is het mogelijk om de intensiteit van het sporten op te voeren door bijvoorbeeld een andere sport te gaan doen. Competitie is natuurlijk ook een mogelijkheid om de intensiteit te verhogen.

Dit hoeft uiteraard niet wanneer je jezelf hier niet op je gemak voelt. Maar het doorbreken van barrières is altijd een goed iets om te doen.

Sporten bespoedigd je herstel bij ziekte!

Sporten heeft vele positieve gevolgen, denk aan je lichamelijke gezondheid, het vermindert stress en angstklachten. Ook bij herstel van bijvoorbeeld griep helpt sporten. Doe dan natuurlijk geen teamsport, maar ga een stuk wandelen of hardlopen, het bespoedigd je herstel.

Ben je klaar met sporten neem dan een lekkere warme of koude douche. Je voelt je naderhand voldaan en al je energie is op, dus geen energie meer verspillen aan piekeren.

Andere voordelen van sporten zijn:

 • check
  Sociaal contact
 • check
  Simpelweg je hebt iets te doen
 • check
  Een goede manier om vrienden te maken
 • check
  Betere doorbloeding van je spieren en dus zie je er beter uit
 • check
  Je slaapt beter
 • check
  Het vergroot je zelfvertrouwen
 • check
  Weg van huis
 • check
  Je maakt een stof aan die je vrolijk en blij maakt

Sporten tegen angst, of anders gezegd, sport is de manier om je angsten de baas te blijven. Volgens veel psychologen is het een veel betere manier om je angsten onder controle te houden dan medicijnen. Neemt niet weg dat er altijd mensen zullen zijn die niet zonder medicijnen kunnen.

100% tevredenheidsgarantie

Veilige betaling


00
Dagen
00
Uren
00
Minuten
00
Seconden

Normale prijs € 199,- Nu tijdelijk voor slechts € 59,-

Vanwege het enorme succes is de prijs tijdelijk verlaagd!
Dus wees er snel bij. 

Select Content Template