• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Tips voor omgaan met stress! Belangrijke tips om stress de baas te blijven

 Tips voor omgaan met stress

Als je bekijkt hoe druk we het tegenwoordig hebben met ons werk, het tevreden houden van familieleden en het voorzien van onszelf (en mogelijk onze naasten) van voldoende inkomsten, besef je hoe stressvol ons bestaan is geworden. Het kan dan ook niet anders dan dat omgaan met stress een vast onderdeel van onze dagelijkse bezigheid gaat worden. Mijn tips voor omgaan met stress kunnen jou hierbij helpen.

Voor velen is het wegrennen van stressvolle situaties een methode geworden om de stress te verminderen. De gevolgen hiervan brengen echter weer stress met zich mee, waardoor het stressniveau vanzelf weer stijgt.

Maar hoe ga je hier goed mee om? Welke tips voor omgaan met stress helpen echt?

Kijk ook eens op de pagina met video’s over stress met Prof. Dr. Erik J.A. Scherder >>>

Stress zal altijd aanwezig zijn

Eén van de moeilijkste realisaties is dat stress er altijd zal zijn. Wat je ook doet of welke tips voor omgaan met stress je ook van mij gebruikt, stress is permanent aanwezig en zal nooit volledig verdwijnen.

Er is echter een goede en een foute manier van omgaan met stress. Je hebt mensen, zoals CEO’s en belangrijke wereldleiders, die met meer lastige probleemstukken op dagelijkse basis te maken krijgen dan dat jij in je leven zal krijgen. Dat klinkt hard, maar het is wel de waarheid. Alleen het verschil is dat een groot deel van deze invloedrijke personen weet hoe je het best met stress kunt omgaan, en jij nog niet.

De eerste methode uit tips voor omgaan met stress, is het accepteren van stress en situaties die stress opleveren. Je kunt pas verder met het beter verwerken van stress, als je beseft dat in welke fase je ook van je leven zit, er altijd situaties zullen zijn waar je een stressvol gevoel van krijgt. Een leven zonder stress bestaat simpelweg niet.

Probeer stressvolle situaties een plaats te geven

Zoals ik je al vertelde hebben veel experts kunnen leren van personen met de meest stressvolle banen en is de basis voor de tips voor omgaan met stress. Deze groep is het ook gelukt om met extreme hoeveelheden stress om te gaan, waarom jij dan niet?

Een van de manieren waarop zij dit doen, is door stress een plaats te geven. Wanneer je zeer gestrest bent, zal dit gevoel versterkt worden wanneer je bezig blijft met de stressvolle gedachte.

Stel je voor dat je na een lange dag werken een deadline voor volgende week hebt meegekregen waarvan je nu al weet dat de deadline onhaalbaar is. Aangezien je thuis bent, kan je hier nu niet aan werken. Morgen heb je weer een nieuwe dag op het kantoor waar je aan deze opdracht kunt werken of aan kunt geven dat de deadline onhaalbaar is. Maar aangezien je nu thuis bent, is nu stressen compleet zinloos en een verspilling van je energie. Why bother?

Leer van stress te houden

Stress is waarschijnlijk het laatste waarvan je ooit had verwacht te gaan houden. Maar wist je dat door stress als vast onderdeel van je leven te zien, het een plaats te geven en ervan te houden je het juist kunt verminderen?

Als je stress ziet als iets ‘normaals’, dan gaat het op den duur normaal worden en heeft het een minder grote impact op jouw gemoedstoestand. Jouw lichaam en geest raakt gewend aan stress en leert hier volledig instinctief beter mee om te gaan. Welke tips voor omgaan met stress je ook leest, dit advies slaat alle spijkers met één klap het hout in.

Je kunt alle kanten op in het leven, een leven zonder stress is onmogelijk. Maar een leven waarin jij beter kunt omgaan met stress is wel degelijk mogelijk.

Volg de bovenstaande tips voor omgaan met een stressvol bestaan en ervaar het zelf!

Samengevat:

 

 
Nooit-Meer-Zorgen-of-Stress

Weg met stress en zorgen

  • Meer ontspanning
  • Meer rust
  • Meer positiviteit

Meer over...


Ontvang deze Gratis Handleiding

Deze handleiding zal je de tools geven die je nodig hebt om je leven weer op de rails te krijgen. Leer hoe om te gaan met stress, angst en meer!